Sezgin Vardarlı Kimdir?

Bursalı yatırımcı Sezgin Vardarlı, eski devlet bakanlarımızdan, gazeteci ve yazar Sadi Somuncuoğlu ile tanıştıktan sonra siyasete girmeye karar vermiş bir isim.

Sezgin Bey sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

Bursalı ve balkan göçmeniyim. İlk ve orta öğrenimimi Bursa’da tamamladım, sonrasında Uludağ Üniversitesi’nde bankacılık ve sigortacılık okudum. Bununla yetinmedim, eğitimime devam ettim, Bahçeşehir Üniversitesi İngilizce İşletme bölümünü de bitirdim. Halk insanıyım. Neden halk insanı? Aslında her bireyin bir halk insanı olduğunu düşünüyorum. Halk insanı demek; temelde ahlaklı, güvenilir, hoşgörülü, milliyetçi, vatansever insan demektir. Bu özelliklere sahip insanlar çok net bir şekilde topluma örnek olabilir.

Üniversite bittikten sonra neler yaptınız?

Ben, çocukluğumdan beri çalışıyorum. Uludağ Üniversitesi’nde okurken araç takip sistemi üzerine çalışmalar yaptım. Her yaz hem yabancı dilimi geliştirmek hem de tecrübe edinmek amacıyla otellerde çalıştım. Mezun olduktan sonra bir arkadaşımla sohbet ederken, çalışmak istediğimi söylemiştim, o da özgeçmişimi birkaç yere yönlendirdi. Gittiğim ilk iş görüşmesinde neler yapabileceğimi, firmayı nasıl ileriye taşıyabileceğimi anlattım, ertesi gün yazılım firmasında işe başladım. O süreçte proje yönetimi ve pazarlama teknikleriyle ilgili çalışmalar yaptım, analizlerde bulundum, çalıştığım firmanın yurt dışına açılmasına yardımcı oldum. Bu firmada 6 ay boyunca hiçbir ücret talep etmeden çalıştım çünkü hem bilgimi ve birikimimi test etmek hem de tecrübe edinmek istiyordum.

Sonra?

Sonrasında başka bir yazılım firmasında çalıştım, görev yaptığım süre içinde bazı projeler üretip hazırladım. Askerliğimi yapmak üzere buradan ayrıldım, döndükten sonra Bursaspor ile tanıştım. Bursaspor’da pazarlama ve medya sorumlusu olarak görev aldım. Küçük yaştan itibaren hem bilgisayar hem de futbola merakım vardı. Yakın çevremdekiler bilir, futbolla ilgili bir geçmişim de vardır.

HAYATIMIN DÖNÜM NOKTASI

Anladığım kadarıyla şimdiye kadar farklı sektörlerde, farklı işler yapmışsınız. Peki, yatırım şirketini ne zaman ve nasıl kurdunuz?

Soomas Yatırım şirketi 2017 yılında sonra kuruldu ve hayatımın dönüm noktası diyebiliriz. Aslında işe emlakçılıkla başladım. Mahalle arasında küçücük bir ofis tuttum. İnsanlar “Burada iş yapılır mı?” diyordu. O zaman imkanım o kadardı. İşe emlakçılık yaparak başladım ancak bu sektörde devam etmeyi hiç düşünmedim. Gayrimenkul danışmanlığı işi zaman içinde finans danışmanlığına evrildi. Soomas Yatırım anonim şirketi işte böyle kuruldu. 2023 yılından itibaren inşaat, yatırım, finans, yazılım, denetleme şirketi olarak faaliyet gösteriyoruz, proje ve şirketlere yatırım yapıyoruz. Şuanda parasını değerlendirmek yatırım isteyenlere yol gösterip en karlı yatırımları gösteriyorum. Hep planlı ve programlı bir şekilde, disiplin içinde çalışıyorum.

E-spor ve Spor ile ilgili çalışmalarınız da vardı, öyle değil mi?

Bir ara Amerika’ya gittim, hem çalıştım hem büyük şirket ve markalarla ilgili nasıl başlayıp nasıl büyüdükleri ile ilgili araştırmalar yaptım, o süreçte e-spor ile tanıştım. Bursa’da e-spor’la ilgili küçük bir anonim şirket kurdum daha sonra şirketimi İstanbul’a taşıdım ve devrettim. Genel kurup büyütüp satmak yada devretmeyi tercih ediyorum. Yap, işlet, devret mantığı da diyebiliriz. Spor ile ilgili küçük yaşta futbolcuydum bu sebepten dolayı spora ve futbola merakım vardır. Hatta şuan satın almak için kulüp arıyoruz.

Peki, siyasete girmeye nasıl karar verdiniz?

Aslında ailemde siyasetle ilgilenen kimse yok ama benim araştırmalarıma göre siyaset demek, sorunlara doğru bir şekilde çözüm bulabilmek ve yön verebilmek demek. Devlet büyüklerimizden Amerikan dönünce Sadi Somuncuoğlu ile tanıştırdılar. Sayın Somuncuoğlu ve ekibi ile diyalog halindeyken ‘ülkemiz için neler yapabiliriz, nasıl faydalı olabiliriz’ şeklinde fikir alışverişinde bulunuyordum. Kendisiyle ve ekibi birlikte geniş çaplı çalışmalar yaptık, ülkenin sorunlarını belirledik, raporlar hazırladık, çözüm yollarıyla ilgili harekete geçtiğimiz dönemde maalesef Sayın Somuncuoğlu’nu kaybettik. Sadi Somuncuoğlu sayesinde siyasete girmeye karar verdim. En son yanına uğrayan genç de ben oldum. Ondan aldığım bayrağı bugün ben ve gelecek genç nesil devam ettirecektir. Bu konuda halkıma ve milletime söz veriyorum

SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ

Siyasetteki hedefiniz nedir?

Şuan Ak Parti’de devam ediyorum. Biz sadece siyasete girmeye karar vermedik. Benim bir ekibim var, birlikte ülkedeki sorunları belirledik. Bu ülkede başlıca 6 sorun var; ekonomi, ahlak, eğitim , siyaset, işsizlik ve beyin göçü Bu sorunları belirledikten sonra bir ekip kurduk ve bununla ilgili mücadele vermeye başladık. Beş yıllık kalkınma planımızın içinde bunların her birinin çözümü var. Beş sene içinde bu sorunları çözeceğimize istinaden canlı yayında belirmiştik. 2024 yeni yıl ile birlikte bu konuda çalışmalarımız başlamıştır. Önümüzdeki günlerde projelerimizi teker teker halkımıza sunacağız

İş hayatınız ve özel hayatınızda nasıl birisiniz ?

İş hayatında yanıma gelen gençleri yetiştirmeyi seviyorum ve özel olarak ilgileniyorum. İçlerinde yetenekli olanlar varsa özel ekibimiz var oraya dahil ediyorum. Bu süreç biraz zaman alıyor bazı testlerden geçiyorlar. Zamanla çalışanlara şirketten hisse veriyoruz. Aile kavramına çok önem veririm , özel hayatımda ise eşimle birbirimizi severek evlendik. Her zaman onu dinlemeyi severim çünkü kendisi benim için çok özeldir ve kainatı kadınların yönettiğine inanırım. Kendisine prenses ve sultan gibi bakmaya çalışıyorum. Boş zamanlarımda eşimle birlikte zaman geçirmeyi ve kitap okumayı tercih ediyorum. İslami değerlere, kurallara dikkat etmeye çalışırım. Diğer taraftan Müslüman bir ülkede yaşıyoruz, mümkün oldukça İslami değerleri yerine getirmeye ve yapmaya dikkat ederim.

Biraz da geleceğe dair hedeflerinizden bahseder misiniz?

Bizim hedefimizde gençlere örnek olmak var. Temel ne kadar sağlam olursa, nesil o kadar sağlam yetişir. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın diyoruz. Ben hayatım boyunca hep ahlaklı bir insan olmaya dikkat ettim. Verdiğim sözlerin arkasında durdum, hiç kimseyi mağdur etmedim, yanlış bilgi vermedim. Gerektiğinde sustum ama yanlış yönlendirmedim. Önder kuranı kerim hedef turan birliği diyoruz.

Sezgin Vardarlı Kimdir?” yazısında 2 düşünce

  1. Gökhan Türk diyor ki:

    Çalışmalarınızı nereden takip edeceğiz bu konuda bilgi verir misiniz? Yıllar önce bana yardımcı olmuştunuz belki hatırlarsınız

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Canlı Destek
Merhaba
Soomas Yatırım Grubu müşteri temsilcisi olarak nasıl yardımcı olabiliriz ?